Védjegy Könyvelés, adótanácsadás Pénzügyi és Vállalkozási tanácsadás Adótanácsadás

A Cégkapuval kapcsolatos teendők 2017-ben


A Cégkapu szolgáltatást az ügyfélkapu mintájára hozták létre. A cégkapu a cégekhez kapcsolódik, és a cégek ügyeinek az intézésére lesz alkalmas. A Cégkapun tarthatják a cégek a kapcsolatot az állammal illetve az egyes hatóságokkal. Ez lesz a cégek hivatalos postaládája.

Ez egy biztonságos és hiteles tárhely, ami lehetővé teszi, hogy a hivatalos levelezés elektronikusan, igazolhatóan történjen meg.

Az ide érkező dokumentumokat kézbesítettnek számítanak annak összes jogi következményével. Az elektronikus ügyintézés, az államigazgatási szervekkel (helyi önkormányzatok, a bíróságok, az ügyészség, a közjegyzők, a bírósági végrehajtók, a köztestületek, a közüzemi szolgáltatók) való kapcsolattartás a jövőben elektronikusan fog bonyolódni. Lényeges, hogy ez nem az adózással és a könyveléssel kapcsolatos ügyekre vonatkozik!

Ezen okból fontos, hogy a regisztrációkor megadott mail címet folyamatosan figyelje a cég!


Bejelentésre kötelezettek a belföldi székhellyel rendelkezői gazdasági tevékenységet folytató szervezetek. Vagyis minden kft., bt., nyrt., zrt.-nek regisztrálnia kell, de ebbe a körbe tartoznak a szövetkezetek, az állami vállalatok, de a végrehajtói, közjegyzői, ügyvédi irodák is.

A regisztráció a cég képviselőjének a feladata, amit a saját ügyfélkapu elérésén keresztül tud legegyszerűbben megtenni. Amennyiben nincs ilyen, bármelyik kormányablaknál létrehozható.


A Cégkapus regisztrációs kötelezettség ugyanakkor az egyéni vállalkozókra, egyéni ügyvédekre nem vonatkozik, ők továbbra is az ügyfélkapu szolgáltatással jogosultak az elektronikus kapcsolattartásra.

A regisztráció kötelező! A határideje 2017. augusztus 30-a, de 2017. december 31-éig jogkövetkezmények nélkül teljesíthető. 2018. január 1-jétől szankciókra számíthatnak azok, akik nem regisztráltak. Egyrészt, lemaradhatnak saját ügyek intézéséről, másrészt törvényességi felügyeleti eljárást (pénzbírságot, esetleg törlést) vagy hatósági ellenőrzést fognak velük szemben kezdeményezni.

A regisztráció az alábbi oldalon végezhető el:
https://tarhely.gov.hu/ckp-regisztracio/kaulogin.html

Kérjen időpontot most! »


Kérje ajánlatunkat! Tel:(36)1 302 2242 contact@aktivforras.hu Áraink Skype
 • Válalkozói kisokos

  Milyen vállalkozást alapítsunk?

  Bármilyen vállalkozás beindítása esetén az elsők között merül fel a kérdés, milyen formában éri meg elkezdeni a tevékenységet. Az alábbiakban bemutatjuk a jelenleg alkalmazott leggyakoribb vállalkozási formákat...  Kérdezzen most! Tel: 36(1)3022242
 • Kezdő vállalkozóknak

  Milyen tevékenységi köröket válasszunk?

  Érdemes a tervezett vállalkozási tevékenységeket úgy meghatározni, hogy közben azok adózási és számviteli sajátosságait is ismerjük. Ezek jelentős kiadásokat jelenthetnek, amelyek hatással vannak a vállalkozás eredményességére is...  Kérdezzen most! Tel: 36(1)3022242

Vélemények rólunk

"2016-ban könyvelőt váltottunk és az Aktív Forrásn Kft-nek szavaztunk bizalmat. Egyévnyi együttműködésből kiderült számunkra, hogy a hozzáállás, a problémamegoldó látásmód és a segítőkészség bizonyította a tökéletes választást."
EGT-Hungary, Demar Kft.

"Webáruház tulajdonosként a legfontosabb, hogy az energiámat 100%-osan a vásárlókra fordíthassam. Ha nincs meg a megfelelő háttér, a befektetett munka könnyen odavész... Egy sikeres online vállalkozáshoz elengedhetetlen a jó könyvelő, aki lépést tart az állandóan változó jogszabályokkal, aki által tisztában lehetek a napi kiadásokkal és mindig biztonságban tudhatom a cégem. Jó döntés volt, amikor könyvelőt váltottam, tökéletesen elégedett vagyok az Aktív Forrás csapatával, napi szinten bizonyítják, hogy jól választottam."
Drinker Online Kft.

"A megbízást szakmai hozzáértéssel, pontosan, a határidőket betartva végzik, folyamatosan nyomon követve a jogszabályi változásokat, melyekről időben értesítenek, jelentős adminisztratív terhet szedve le vállamról, megkönnyítve ezzel mindennapjaim."
Török Zsolt Clinex Kft.

"A bevallásainkkal kapcsolatban adóhivatali bírság, késedelmi pótlék vagy más jogkövetkezmény nem merült fel a 10 év alatt. Amennyiben adózással, könyveléssel kapcsolatos kérdésünk, vagy problémánk volt, mindig könnyen elérhetőnek bizonyultak."
Csákay és Társa Ügyvédi Iroda

"Egy éve működünk együtt. Biztonságérzetem töretlen, a jogszabályi követelményeket világosan, egyértelműen meg tudják fogalmazni, a napi gyakorlatban bármikor számíthatok a segítségükre, megbeszéléseink tartalmasak, érdeklődő figyelemmel kísérik munkánkat, ahol lehet, ellátnak bennünket tanáccsal."
Koós Ágnes, a Kiskép-Galéria Kft résztulajdonosa, üzletvezetője