Védjegy Könyvelés, adótanácsadás Pénzügyi és Vállalkozási tanácsadás Adótanácsadás


Egyszerűen a Kata-ról és a KIVA-ról


KATA: Kisadózó Vállalkozások Tételes Adója

Az egyéni vállalkozók, egyéni cégek és kifejezetten csak magánszemély taggal rendelkező Bt-k, Kkt-k választhatják ezt az adózási formát.

Kivéve: a biztosítási ügynökök, valamint az ingatlan bérbeadással és hasznosítással foglalkozók

Az KATA év közben is választható, be ill kilépni a tárgyhónapot követő hónaptól lehet. Kilépés után két évig nem lehet újra választani ezt az adózási formát.

A fizetendő összes adó és járulék a főállású kisadózónak minősülő személy után havi 50 000,-Ft. Ez az összeg csak 80%-os nyugdíj jogosultságot jelent.

2014-től lehet havi 75 000,-Ft os havi összeget vállalni ami 100 %-os nyugdíj jogosultságnak felel meg.

Akinek van legalább heti 36 órás munkaviszonya, lehet mellékállású kisadózó akinek havi 25 000,-Ft-ot kell csak fizetnie.

Ha a bevétele éves szinten meghaladja a 6 millió forintot, akkor a 6 millió forintot meghaladó rész után a havi tételes adó mellett további 40%-ot Adót kell fizetni.

Az éves nettó 6 000 000,-Ft alatti árbevétellel rendelkező vállalkozások (egyéni váll, Kkt. Bt.) számára ez a legkedvezőbb adózási mód.

Nem lehet KATA-s egyéni vállalkozó akinek 100 000,-Ft-nál nagyobb összegű lejárt adó illetve járuléktartozása van.

Amennyiben bármilyen kérdése van várjuk jelentkezését!

Kérjen időpontot most! »


KIVA: Kisvállalati Adó

Ez az adónem ugyan szélesebb körben használható, mint a KATA viszont nem olyan kedvező a vállalkozások számára.

A KIVA mértéke a pénzügyileg befolyt és egyéb tényezőkkel korrigált nyereség 16%-a.

A KIVA-t alkalmazó vállalkozásoknak alkalmazottaik után nem kell megfizetniük a Szociális Hozzájárulási Adót, ami a bruttó bér 27%-a. Továbbra is meg kell fizetni az osztalék utáni SzJA-t és az EHO-t.

Ezt az adózási módot kifejezetten csak azoknak a cégeknek ajánljuk, jellemzően kis nyereséggel és magas (bér) jellegű kifizetésekkel rendelkeznek. Mivel a KIVA alapját egyéb tényezők is befolyásolják, bevezetését minden esetben egyedileg indokolt megvizsgálni.

Amennyiben bármilyen kérdése van várjuk jelentkezését!

Kérjen időpontot most! »


 • Válalkozói kisokos

  Milyen vállalkozást alapítsunk?

  Bármilyen vállalkozás beindítása esetén az elsők között merül fel a kérdés, milyen formában éri meg elkezdeni a tevékenységet. Az alábbiakban bemutatjuk a jelenleg alkalmazott leggyakoribb vállalkozási formákat...  Kérdezzen most! Tel: 36(1)3022242
 • Kezdő vállalkozóknak

  Milyen tevékenységi köröket válasszunk?

  Érdemes a tervezett vállalkozási tevékenységeket úgy meghatározni, hogy közben azok adózási és számviteli sajátosságait is ismerjük. Ezek jelentős kiadásokat jelenthetnek, amelyek hatással vannak a vállalkozás eredményességére is...  Kérdezzen most! Tel: 36(1)3022242

Vélemények rólunk

"2016-ban könyvelőt váltottunk és az Aktív Forrásn Kft-nek szavaztunk bizalmat. Egyévnyi együttműködésből kiderült számunkra, hogy a hozzáállás, a problémamegoldó látásmód és a segítőkészség bizonyította a tökéletes választást."
EGT-Hungary, Demar Kft.

"Webáruház tulajdonosként a legfontosabb, hogy az energiámat 100%-osan a vásárlókra fordíthassam. Ha nincs meg a megfelelő háttér, a befektetett munka könnyen odavész... Egy sikeres online vállalkozáshoz elengedhetetlen a jó könyvelő, aki lépést tart az állandóan változó jogszabályokkal, aki által tisztában lehetek a napi kiadásokkal és mindig biztonságban tudhatom a cégem. Jó döntés volt, amikor könyvelőt váltottam, tökéletesen elégedett vagyok az Aktív Forrás csapatával, napi szinten bizonyítják, hogy jól választottam."
Drinker Online Kft.

"A megbízást szakmai hozzáértéssel, pontosan, a határidőket betartva végzik, folyamatosan nyomon követve a jogszabályi változásokat, melyekről időben értesítenek, jelentős adminisztratív terhet szedve le vállamról, megkönnyítve ezzel mindennapjaim."
Török Zsolt Clinex Kft.

"A bevallásainkkal kapcsolatban adóhivatali bírság, késedelmi pótlék vagy más jogkövetkezmény nem merült fel a 10 év alatt. Amennyiben adózással, könyveléssel kapcsolatos kérdésünk, vagy problémánk volt, mindig könnyen elérhetőnek bizonyultak."
Csákay és Társa Ügyvédi Iroda

"Egy éve működünk együtt. Biztonságérzetem töretlen, a jogszabályi követelményeket világosan, egyértelműen meg tudják fogalmazni, a napi gyakorlatban bármikor számíthatok a segítségükre, megbeszéléseink tartalmasak, érdeklődő figyelemmel kísérik munkánkat, ahol lehet, ellátnak bennünket tanáccsal."
Koós Ágnes, a Kiskép-Galéria Kft résztulajdonosa, üzletvezetője