Védjegy Könyvelés, adótanácsadás Pénzügyi és Vállalkozási tanácsadás AdótanácsadásHogyan kell számlázni az időszakos elszámolású értékesítéseket?1. Az ÁFA törvény alapján 2016. január 1-től az időszakos elszámolású szolgáltatások és termékértékesítések esetén a teljesítési időpont meghatározása megváltozott. Ezek azok az értékesítések amelyeknél a felek havonta számolnak el. Pl. átalánydíjas szolgáltatások (ügyvédek,tanácsadók),termék vagy szolgáltatás értékesítés ami havi elszámolás alapján történik.

Az időszakos elszámolású ügyleteknél a számla teljesítési időpontja fő szabály szerint az elszámolási időszak utolsó napja.

Kivétel:

1. A kiállítás időpontja: Ha az elszámolási időszakban kiállításra kerül a számla és a fizetési határidő az elszámolási időszak hónapjának utolsó napja előtt van.

2. A fizetési határidő, amennyiben az elszámolási időszak utolsó napja után van, de legfeljebb az elszámolási időszak utolsó napját követő 60. nap.

Az ÁFA-t ezekben az esetekben a teljesítés időpontjában esedékes időszakra kell bevallani és megfizetni.

A számlának változatlan szabályként tartalmaznia kell a valós teljesítés időszakát és időpontját is. (pl. :Vezetői tanácsadás 2016 január hónap)

A téma összetettsége miatt személyes pontosítás ügyében várjuk megkeresésüket !

2. Számlázó Programok módosítása

2016. január 1-jétől minden számlázó programnak rendelkeznie kell egy olyan önálló, de a programba beépített, „adóhatósági ellenőrzési adatszolgáltatás” elnevezésű funkcióval, amelynek elindításával adatexport végezhető

• a kezdő és záró dátum (év, hónap, nap) megadásával meghatározható időszakban kibocsátott számlákra, illetve
• a kezdő és a záró számlasorszám megadásával meghatározható sorszámtartományba tartozó számlákra.

Ennek meglétéről érdemes megbizonyosodni.

Kérjen időpontot most! »


Kérje ajánlatunkat! Tel:(36)1 302 2242 contact@aktivforras.hu Áraink Skype
 • Válalkozói kisokos

  Milyen vállalkozást alapítsunk?

  Bármilyen vállalkozás beindítása esetén az elsők között merül fel a kérdés, milyen formában éri meg elkezdeni a tevékenységet. Az alábbiakban bemutatjuk a jelenleg alkalmazott leggyakoribb vállalkozási formákat...  Kérdezzen most! Tel: 36(1)3022242
 • Kezdő vállalkozóknak

  Milyen tevékenységi köröket válasszunk?

  Érdemes a tervezett vállalkozási tevékenységeket úgy meghatározni, hogy közben azok adózási és számviteli sajátosságait is ismerjük. Ezek jelentős kiadásokat jelenthetnek, amelyek hatással vannak a vállalkozás eredményességére is...  Kérdezzen most! Tel: 36(1)3022242

Vélemények rólunk

"2016-ban könyvelőt váltottunk és az Aktív Forrásn Kft-nek szavaztunk bizalmat. Egyévnyi együttműködésből kiderült számunkra, hogy a hozzáállás, a problémamegoldó látásmód és a segítőkészség bizonyította a tökéletes választást."
EGT-Hungary, Demar Kft.

"Webáruház tulajdonosként a legfontosabb, hogy az energiámat 100%-osan a vásárlókra fordíthassam. Ha nincs meg a megfelelő háttér, a befektetett munka könnyen odavész... Egy sikeres online vállalkozáshoz elengedhetetlen a jó könyvelő, aki lépést tart az állandóan változó jogszabályokkal, aki által tisztában lehetek a napi kiadásokkal és mindig biztonságban tudhatom a cégem. Jó döntés volt, amikor könyvelőt váltottam, tökéletesen elégedett vagyok az Aktív Forrás csapatával, napi szinten bizonyítják, hogy jól választottam."
Drinker Online Kft.

"A megbízást szakmai hozzáértéssel, pontosan, a határidőket betartva végzik, folyamatosan nyomon követve a jogszabályi változásokat, melyekről időben értesítenek, jelentős adminisztratív terhet szedve le vállamról, megkönnyítve ezzel mindennapjaim."
Török Zsolt Clinex Kft.

"A bevallásainkkal kapcsolatban adóhivatali bírság, késedelmi pótlék vagy más jogkövetkezmény nem merült fel a 10 év alatt. Amennyiben adózással, könyveléssel kapcsolatos kérdésünk, vagy problémánk volt, mindig könnyen elérhetőnek bizonyultak."
Csákay és Társa Ügyvédi Iroda

"Egy éve működünk együtt. Biztonságérzetem töretlen, a jogszabályi követelményeket világosan, egyértelműen meg tudják fogalmazni, a napi gyakorlatban bármikor számíthatok a segítségükre, megbeszéléseink tartalmasak, érdeklődő figyelemmel kísérik munkánkat, ahol lehet, ellátnak bennünket tanáccsal."
Koós Ágnes, a Kiskép-Galéria Kft résztulajdonosa, üzletvezetője